Müncheni együttes a Varga Katalin Gimnáziumban

Képek a rendezvényről

A müncheni EINSHOCH6 együttest, amely a Goethe Intézet szervezésében Magyarországra látogat, 2018. 03. 19-én a Vargában üdvözölhetjük.

Ez az együttes kicsit más, mint a többi. Szeretik összehozni a klasszikust a hip-hoppal, és kedvelik az okos dalszövegeket. 2013 óta járják a világot, hogy lelkesítsék a diákokat a német nyelv használatára. Jártak már Ázsiában, Afrikában, Dél-Amerikában és most Európán belül hozzánk látogatnak. Egész napos program keretében tanulást és szórakozást nyújtanak diáknak, tanárnak egyaránt.

A diákworkshop (9:00-11:00) keretén belül a tanulók kreatív gyakorlatok segítségével felfrissíthetik szókincsüket, megismerhetik az EINSHOCH6 dalait, tanulnak dalszöveget írni, és átélhetnek egy különös hangulatú németórát, amelyet zenészek tartanak.

Tanulás után pedig jöhet a szórakozás! 12.30-kor koncertet adnak gimnáziumunk tornatermében, ahol új albumukról énekelnek dalokat, melynek nem véletlen a címe: „Világkörüli utazás”.

A délután a tanárok ideje, akik 15:30-17:00 között interaktív workshop keretében átélhetik és megtapasztalhatják, hogyan és mire lehet a dalokat, zenei videókat felhasználni a nyelvórán. Mert a zene megkönnyíti a nyelvtanulást. Nem csak a kiejtésben és hangsúlyok használatában nyújt segítséget, hanem különös módon olyan élő szókincset közvetít, melyet a tankönyvek sokszor nem tudnak megtenni. A zene érzéseket kelt és ösztönöz, hogy kitartóbban, lelkesebben álljunk hozzá egy nyelv tanulásához. Ugyanakkor híd a diákjainkhoz, akik napjuk nagy részét a dallamok világában töltik.

E rendhagyó továbbképzésre vállalkozó kollégák a Goethe Intézettől részvételi elismervényt kapnak, valamint a nyelvórájukon felhasználható anyagot az „EINSHOCH6 együttes naplója” címmel, mely a tanári továbbképzés címadója is egyben.