Reutlingen – Szolnok cserekapcsolat

(2018. 10.06.- 2018. 10. 13)

Az idei tanévben is fogadtunk Reutlingenből – iskolánk testvérvárosából – érkező német diákokat, és az őket kísérő 2 német kollégát Patrik Heulert és Dr. Jonas Bochtlert.

A német munkaközösség színes programot állított össze, hogy a német csoport minél több és szebb élménnyel gazdagodjon, és vigye Magyarország, Szolnok és a Varga Katalin Gimnázium jó hírét Németországba.

A 14 fő német és 14 fő vargás diák egy hét alatt számos kulturális, történelmi, sportos és tudományos programon vett részt. Többek között ellátogattunk Domonyvölgybe, a Lázár Lovas Birtokra, ahol bepillantást nyerhettek a magyar nép lovas történelmébe, lovaskocsizáson vehettek részt, és igazi magyar ételeket kóstolhattak meg. Gödöllőn, a királyi kastélyban pedig megismerkedhettek a magyar történelmet nagymértékben meghatározó Osztrák – Magyar Monarchia egy kis szeletével a Királyi Kastély megtekintése közben.

A programok között ismét szerepelt egy fővárosi kirándulás is, hogy a német diákok és tanáraik felfedezhessék hazánk fővárosát. A Csodák Palotájában pedig közös laborkísérleten is részt vettek, ami bizonnyal maradandó élmény lesz a számukra. A Experidance tánccsoport előadása pedig megismertette velük a magyar tánc és zene nem mindennapi világát.

Természetesen a programból most sem maradhatott ki a szolnoki Repülőmúzeum, amire a város méltán büszke, és szintén kultúránkhoz, történelmünkhöz tartozik.

A kirándulásokat a feszes program miatt autóbusszal szerveztük idén is.

Képek a programról: