A házasság hete

A házasság hete kezdeményezés Valentin – nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A házasság hetét – amelyhez hazai és nemzetközi szinten is számos ismert közéleti személyiség csatlakozott, kifejezve elköteleződését a házasság, a család ügye iránt – mára 4 kontinens 21 országában ünneplik. Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széleskörű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével.

A JNSZM Család, Esélyteremtési és Önkéntes ház, Szolnok Megyei jogú Város Önkormányzata és az Ökumenikus Lelkészkör szervezésében összetett program valósult meg a Házasság Hete apropóján 2019. február 10-17. között.

2019. február 14 .-én Valentin – napon „az én házassági fotóm – a te randi szelfid” címmel házassággal, párkapcsolattal kapcsolatos beszélgetésre hívták meg a Varga Katalin Gimnázium 10 tanulóját, akik jót beszélgettek az idősekkel az ő egykori udvarlásukról, házasságkötésükről, lakodalmukról és egyáltalán az életükről. Az idősek elhozták régi, olykor – olykor már megsárgult fotóikat, és nagy örömmel meséltek a régi időkről.

Mind az időseknek, mind a fiataloknak tanulságos volt ez a szűk óra.

Reméljük, hogy jövőre ismét mehetünk!

Fotók a rendezvényről: