Online Suligála

Kedves Látogatók!
A járványügyi helyzetre való tekintettel a március 16-ra meghirdetett és a művészeti munkaközösségünk által szervezett Suligálánkat kénytelenek voltunk elhalasztani. Ezért nagyon megörültünk, amikor egykori diákunk, Zámbori Soma színművész azzal a remek ötlettel keresett meg bennünket, hogy rendezzük meg a Suligálát az online térben. Jelenlegi és volt diákjaink közül sokan lelkesen támogatták az ötletet, és szívesen vettek részt az Online Suligála megvalósításában Méri Judit tanárnő irányításával. Így a program mindössze másfél nap alatt összeállt (részben az eredetileg tervezett, részben pedig új, kifejezetten az online előadásra szánt produkciókból). Az Online Suligálát a korábban már meghirdetett időpontban, március 16-án 18 órától “élőben” lehetett követni a közösségi oldalon.Az alábbi linkre kattintva megtekinthetik a teljes előadást! Jó szórakozást és jó egészséget kívánunk! 🙂

https://www.youtube.com/playlist?list=PL7X44zNpMYQOIxdXtDGHQPJvXnESKojJJ

Tájékoztatás!

Kedves Tanulók! Március 15-én vasárnap 8 órától 15 óráig a Varga Katalin Gimnázium épülete nyitva lesz. Ezen időtartam alatt az iskolában hagyott tankönyveket és egyéb személyes tárgyakat haza lehet vinni. Közben a fertőzés elkerülés érdekében kérem a vonatkozó szabályok betartását.

Molnár László igazgató

Tisztelt Szülők! A koronavírussal kapcsolatban kialakult helyzet miatt és a Miniszterelnök Úr bejelentése és a 42/2020. (II.14.) Korm. rendelet alapján, intézményünkben 2020. március 16-tól határozatlan ideig a tanítás működési rendje megváltozik. Ettől a naptól kezdve az iskolákban a nevelés-oktatás tantermen kívül, digitális munkarendben kerül megszervezésre. Felhívom szíves figyelmét, hogy lehetőség szerint ajánlatos minden tanuló otthonmaradását és otthoni tanulását megoldani. Kérem, azokat az érintett szülőket, akiknek a gyermeke eddig is az iskolában étkezett, hogy jelezzék, ha az étkezés lehetőségével továbbra is élni szeretnének. Ez esetben a tanuló ebédjének elhordásáról Önöknek kell gondoskodni. A SZÜLŐI NYILATKOZATOKAT legkésőbb 2020. március 15-ig kérem visszajuttatni. Kérjük, a megértésüket, türelmüket ebben a helyzetben, amely mindenkinek új, ismeretlen. Bármilyen kérdésével forduljon bizalommal gyermeke osztályfőnökéhez vagy az intézmény vezetőjéhez. Tisztelettel:

Molnár László

SZÜLŐI NYILATKOZAT_középfok1

Március 15-i ünnepség

2020. március 13-án tartottuk a március 15-i ünnepségünket.
Az ifjúvá avató beszédet Krenák Kitti tanárnő, az ünnepi beszédet az ebből az alkalomból kiírt pályázat győztese, Gazdag Luca Regina 11. C osztályos tanuló mondta el. A műsort a 10. C osztály tanulói készítették.
A Juhászné dr. Szlovák Marinann tanárnő emlékére kiírt pályázat díjazottjai Bakos Brendon 12. D osztályos és Gál Bence 12. B osztályos tanulók.
A műsort a tanulók az osztálytermekben hallgatták.

Néhány kép:

Farsang

Február 26-án került megrendezésre az iskolai farsangi bál, a Diákönkormányzat szervezésében. Az este folyamán a tánc mellett különböző programok, például jelmezverseny, limbó, közös táncok tanulása, ping-pong és kisebb ügyességi feladatok színesítették a rendezvényt. Úgy gondolom, sikerült elérni a célunkat, hiszen közel 80 diák jött el és töltött együtt egy estét a B-épületben 17:00-22:00 óráig. Ezúton is köszönjük az iskola vezetőségének, a felügyelőtanároknak és azoknak a diákoknak a segítséget, akik részt vettek a szervezésben és a lebonyolításban. Reméljük, hogy sikerült egy hagyományt teremtenünk, együtt.
Gustafik Gergő és Jankovics Ferenc 12/D

Képek a farsangról:

Kolláth Zsuzsanna Diána kiállítása

Kolláth Zsuzsanna Diána
grafikusművész
Szolnok, 1990-2018
Kolláth Zsuzsanna nemcsak alkotásai, hanem személyisége okán is magával ragadó volt, áradt belőle a tiszta szellem és a szeretet. A kiállított festményeivel, grafikáival egy kicsit ismét köztünk lehet.
A kiállítás iskolánk fennállásának 90. évfordulójára rendezett eseménysorozat része.

A kiállítás képei

A képek: