Megyei rajzverseny

2019. március 24-én iskolánkban rendezték meg a Szenti Ernő megyei rajzversenyt, amelyen Fekete Emese Kincső (10.D) színes csendélet kategóriában 1. helyezést, Líbor Dános (12.B) monokróm csendélet kategóriában 1. helyezést, Parag András (11.D) portré kategóriában 2. helyezést ért el.
Gratulálunk a diákoknak és a felkészítő tanáruknak, Góczáné Zsemberi Hajnalkának!


A versenymunkák a tanári előtt kiállításra kerültek.

Néhány kép a kiállításról (hamarosan)

Japán vendégek

Március 21-én japán vendégeink voltak. 12 fő 14-15 éves diák és 3 tanár kísérő látogatott el hozzánk a Magyar-Japán Baráti Társaság szervezésében. Iskolánk gazdag programmal várta őket. Az igazgató úr bemutatta nekik a Vargát, majd az énekkarunk adott nekik egy koncertet.
Ők is bemutatkoztak egy természetvédelmi előadással.

Néhány kép a programról (hamarosan)

Március 15.

Néhány kép a március 15-i ünnepségről.

Az idei tanévben Bakos Brendon András 11. D és Turcsányi Máté 12. B osztályos tanulók nyerték el a Juhászné Dr. Szlovák Mariann Emlékpályázat díját.

Diákolimpiai siker

A B33 országos elődöntőn 3. helyezést ért el iskolánk csapata, ezzel az országos döntőbe jutottak.

A képen: Csornai Csaba 10. B, Gémes Andor Benedek 10. D, Tóth János testnevelő, Csornai Bence 10. D, Sebők András 10. B

A házasság hete

A házasság hete kezdeményezés Valentin – nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A házasság hetét – amelyhez hazai és nemzetközi szinten is számos ismert közéleti személyiség csatlakozott, kifejezve elköteleződését a házasság, a család ügye iránt – mára 4 kontinens 21 országában ünneplik. Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széleskörű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével.

A JNSZM Család, Esélyteremtési és Önkéntes ház, Szolnok Megyei jogú Város Önkormányzata és az Ökumenikus Lelkészkör szervezésében összetett program valósult meg a Házasság Hete apropóján 2019. február 10-17. között.

2019. február 14 .-én Valentin – napon „az én házassági fotóm – a te randi szelfid” címmel házassággal, párkapcsolattal kapcsolatos beszélgetésre hívták meg a Varga Katalin Gimnázium 10 tanulóját, akik jót beszélgettek az idősekkel az ő egykori udvarlásukról, házasságkötésükről, lakodalmukról és egyáltalán az életükről. Az idősek elhozták régi, olykor – olykor már megsárgult fotóikat, és nagy örömmel meséltek a régi időkről.

Mind az időseknek, mind a fiataloknak tanulságos volt ez a szűk óra.

Reméljük, hogy jövőre ismét mehetünk!

Fotók a rendezvényről: