Pro Scientia Aranyérem

Iskolánk volt tanulója, Nagy Andor, aki a PTE informatikus könyvtáros mesterszakán végzett, Pro Scientia Aranyérmet kapott. Ezt a díjat kétévente 45-50 olyan magyar fiatal kutató kapja meg, akik egyetemi pályafutásuk során tudományos munkájukkal (elsősorban az OTDK konferenciákon) kiemelkedőt alkottak. Andor jelenleg az Országos Széchényi Könyvtárban dolgozik, és készül a doktorijára. Egykori diákunk korábban két alkalommal is kiérdemelte a Köztársasági Ösztöndíjat. További sikereket kívánunk neki tudományos pályáján!

Köztársasági ösztöndíj

A vargában érettségiző diákok közül négyen (jelenleg a BME hallgatói) Köztársasági ösztöndíjban részesültek:
Láncz Gergő 2013-ban érettségizett a 13. A osztály tagjaként,
Cseppentő Bence 2013-ban a 12. C osztály tagjaként,
Csemány Dávid és Tari Gábor 2012-ben érettségiztek a 12. B osztály tagjaiként.

Gratulálunk mindannyiuknak!
Kérjük, hogy ha valaki tud további ösztöndíjasokról, akkor azt jelezze nekünk!

24 órás vetélkedő

2017. október 14 – 15. között került megrendezésre a szolnoki középiskolások közkedvelt 24 órás vetélkedője a Széchenyi István Gimnázium sportcsarnokában immár 17. alkalommal. 8 szolnoki iskola és egy vendég csapat Gyöngyös városból. A nagyon színvonalas rendezvényen vegyesen váltották egymást a feladatok, amik a játékgyártás témakörre épültek. Ennek a kemény 24 órának a végén a Varga Katalin Gimnázium 50 fős csapata a 2. helyet szerezte meg minimális pontkülönbséggel. 24 órás verseny jövőre is lesz, így a küzdelem folytatódik……

24_1

24_2

24_3

24_4

HVG rangsor

Nagy örömünkre szolgál, hogy a HVG 2018-as rangsora szerint iskolánk két tanítási nyelvű programja országos első helyezést ért el. A 2016-ban érettségizett 12.c osztály (osztályfőnök: Koller Beáta) eredményeit hasonlították össze az országban működő többi két tanítási nyelvű képzést folytató iskola eredményeivel. A Varga Katalin Gimnázium diákjai évek óta kimagaslóan teljesítenek: a 2012-ben érettségizettek szintén országos elsők voltak, a tavalyi rangsorban pedig 3. helyen végeztünk.Az első 100 magyar középiskola rangsorában iskolánk az 51. helyet szerezte meg.

Tanévkezdés

A tanévnyitó ünnepséget 2017. szeptember 1-jén 8 órakor tartjuk.

Az ünnepséget követően 5  (a 9. évfolyamon 6) osztályfőnöki órát tartunk.

A 9. évfolyamos tanulóknak 14 órakor Molnár László igazgató úr a Tisza Moziban tájékoztatót tart.